Daugiau kaip 200 žmonių įdarbinusios elektroninių komponentų gamyba užsiimančios benrovės vadovai teigia, kad toliau likti Alytuje jų verslui būtų pražūtinga. Esą susidėvėjusio šalia bendrovės esančio kelio dulkės kenkia jautriems mikroschemas gaminantiems aparatams, praneša „Lietuvos ryto“ televizijos žinių laida.

Garsiems pasaulio buitinių prietaisų gamintojams elektronikos detales gaminanti įmonė „Litalka“ Alytuje dirba du dešimtmečius. Tačiau Lietuvos ir Vokietijos įmonės direktoriaus kantrybę perpildė pro gamybos pastatus vedantis prastas kelias. Juo kasdien rieda daugybė sunkiasvorių mašinų, keliančių dulkes. Vadovas tikina, kad tai ne kaprizas, o rimtas trukdis specifiniam verslui.

„Pagrindinė priežastis - kelių netvarkymas ir požiūris, kad jei kelius laužome, tai laužome iki galo. Ir gali visi pakentėti. O mes negalime dirbti dulkėtoje aplinkoje, nes elektronika yra tikslūs įrenginiai ir mes negalime ilgiau kovoti su dulkėmis“, - sako įmonės vadovas Juozas Danisevičius.

Pasak jo, įmonėje įrengta visa įmanoma apsauga nuo dulkių, tačiau nuvažinėto kelio kaimynystė daro savo - dulkių vis tiek patenka į patalpas. Jau pradėti skaičiavimai ir žvalgomasi naujos vietos įmonei perkelti. Miesto valdžios niekaip nepriprašanti sutaisyti kelio, bendrovė, vagu, ar liks Dzūkijos sostinėje.

Šiuo metu darbo biržoje yra užsiregistravę apie 15 tūkst. alytiškių. „Litalkos“ iškėlimas iš miesto būtų skaudus smūgis. Šiuo metu bendrovėje dirba 216 žmonių, visi darbuotojai iš Alytaus. Vien atlyginimams per metus įmonė išleidžia apie 5 mln. litų.

Įmonės „Litalka“ grasinimai išsikelti privertė valdininkus atsitokėti. Jie tikino darantys viską, kad verslas iš miesto neišeitų ir tikisi kelią sutvarkyti dar šiemet.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)