Tiesioginio „Žinių radijo“ eterio metu, laidoje „Dienos klausimas“ apie savo ir kolegų problemas aštriai kalbėjęs kiemsargis Virgis laidos metu gavo darbdavio SMS žinutę, kurioje buvo parašyta, kad UAB „Naujamiesčio būstas“ sumokės jam atlyginimą už liepos mėnesį.

Nors atlygis, kaip sakė pats kiemsargis Virgis, yra juokingas, tačiau, pasak laidos vedėjo Aurimo Perednio, Virgis išties buvo patenkintas. Pirmiausia jis sakė susimokės už būsto nuomą.

Komunalininkų profesinė sąjunga jau kelis mėnesius reikalauja Vilniaus valdžios atsiskaityti su sostinės kiemsargiais. Šiuo metu Vilniaus miesto savivaldybės skola siekia apie milijardą litų.

Kelis mėnesius atlyginimų negaunantys Vilniaus kiemsargiai antradienį surengė protesto akciją prie Vyriausybės, tikėdamiesi atkreipti centrinės valdžios dėmesį į savo problemas.

Vyriausybė teigia, kad atsakomybė tenka miesto valdžiai, o darbuotojo teisė į atlyginimą privalo būti gerbiama.

Daugiau kaip šimtas susirinkusių kiemsargių piktinosi Vilniaus miesto savivaldybe, kad ji randa pinigų dideliems projektams, tokiems kaip avialinijos ir Bernardinų sodo atnaujinimas, bet atlyginimams pinigų neturi.

Komunalininkų profsąjunga jau kelis mėnesius reikalauja Vilniaus valdžios atsiskaityti su sostinės kiemsargiais.

Praeitą mėnesį skelbta, kad savivaldybei priklausančios įmonės aplinkos tvarkymo paslaugas teikiančioms bendrovėms jau beveik metus skolingos per 10 mln. litų, o pastarosios nebeturi iš ko mokėti algų savo darbuotojams.

Šiuo metu Vilniaus miesto savivaldybės skola siekia apie milijardą litų.