Dienraščio gauti Centrinės hipotekos išrašai atskleidžia, kad per pastarąjį pusmetį ŪBIG kaip skolininkė dalyvavo keturiuose paskolos suteikimo sandoriuose, o juose prisiimtus finansinius įsipareigojimus turėjo užtikrinti turto įkeitimu. Šiais sandoriais ŪBIG buvo suteikta 13,6 mln. Lt vertės paskolų.

ŪBIG skolinosi iš Olgos Gončaruk, V.Romanovo sesers, ir bendrovės „Butvita“, kuri per juridinius asmenis susijusi su ŪBIG.

O. Gončaruk ŪBIG suteikė dvi 4,4 mln. Lt paskolas, įkeičiant bendrovei dalį priklausančio nekilnojamojo turto. Įmonė „Butvita“ ŪBIG šiemet sausį suteikė dvi – 2,2 mln. ir 2,6 mln. Lt – dydžio paskolas, o už tai ŪBIG abiem atvejais įkeitė 287,6 mln. Lt vertės turto.

Šiuo metu daugiausia ŪBIG akcijų priklauso UAB „Baltmet Holding“ - apie 27 proc. Antroje vietoje iki praėjusių metų daugiausia akcijų turėjo UAB „Turto valdymo paslaugos“, tačiau gruodžio 7 d. visos įmonės akcijos perduotos AB Ūkio bankui – 17 proc. Taip pat vienas iš pagrindinių ŪBIG akcininkų yra jau minėtas V. Romanovas – apie 17 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)