Minėtu įsakymu nurodoma, kad į viešojo maitinimo įmonėse rengiamus pobūvius, banketus ir pan. renginių organizatoriai ar užsakovai nebegalės atsinešti pačių pirktų ar namuose gamintų maisto produktų – tortų, mėsos, žuvies gaminių ir pan.

,,Mūsų specialistų atliktų tyrimų duomenimis, pernai metais dėl pačių svečių atsineštų į pobūvius vaišių (tortų, briedienos kepenų pašteto, namuose rūkytos žuvies ir kt.) galėjo kilti 6 žarnyno susirgimų protrūkiai. Todėl, siekiant užtikrinti maisto saugą ir higieną, viešojo maitinimo įmonėse (restoranuose, kavinėse, užkandinėse ir kt.) griežtinami maisto tvarkymo reikalavimai. Pagal šį įsakymą, organizuojant pobūvius, šventes ar kt. renginius, bus draudžiama priimti iš paslaugų užsakovų jų pirktą ar namuose gamintą maistą, be to, viešojo maitinimo įmonės privalės užtikrinti, kad maisto netvarkytų sergantys asmenys ar ligų, kurios gali plisti per maistą, nešiotojai“, – komentavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vyriausioji specialistė Rita Sadūnaitė.

Lyginant 2012 metus su 2011 metais, ūmių infekcinių žarnyno susirgimų atvejų sumažėjo nuo 25 iki 14. Susirgusių asmenų skaičius taip pat yra ženkliai mažesnis – atitinkamai 246 ir 137 susirgę asmenys. Tačiau, išanalizavus protrūkių priežastis, nustatyta, kad beveik pusė jų kilo dėl į viešojo maitinimo įmonėse organizuojamus pobūvius užsakovų atsinešto pirkto ar namuose gaminto maisto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)