Daugiausia Ūkio banko akcijų turėjusiam V. Romanovui reikės atremti ir įtarimus.

„Tyrimas pradėtas dėl turto iššvaistymo stambiu mąstu“, - sakė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus pavaduotojas Šarūnas Rameikis.

V. Romanovas kaltės nepripažįsta.

„Kokio turto? Aš nieko neturiu. Mano turtas dingo. Prie ko čia aš?“, - sakė verslininkas.

Už didelės vertės turto iššvaistymą gali būti baudžiama laisvės atėmimu iki 7 metų. V. Romanovas bus ne pirmasis įtariamasis Ūkio banko byloje.

„Vienam iš asmenų, susijusių su banko valdymu, yra įteiktas pranešimas apie įtarimą dėl turto iššvaistymo stambiu mastu“, - sakė Š. Rameikis.

Kam jau pateikti įtarimai, FNTT neviešina. Tačiau neoficialiais LNK duomenimis, turto iššvaistymu įtariamas Gintaras Ugianskis - buvęs Ūkio banko valdybos pirmininkas ir administracijos vadovas. Šias pareigas jis paliko likus keletui mėnesių iki banko uždarymo.

V. Romanovas Lietuvos banką ir Lietuvos valstybę padavė į teismą reikalaudamas atšaukti sprendimą uždaryti Ūkio banką, o vadinamąją gerąją banko dalį perduoti Šiaulių bankui.

Teismas dviejų bendrovių prašymu areštavo V. Romanovo, jo sesers ir kelių su Ūkio banku susijusių bendrovių turto, kurio vertė maždaug 55 mln. litų. Jeigu turto nebus rasta, areštuojami ir pinigai. Lietuvos bankas nutarė kreiptis į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo Ūkio bankui, nes jo įsipareigojimai turtą viršija daugiau kaip 1 mlrd. litų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)