Kartu su augančia paklausa auga ir kainos

Kaip pastebėjo „Hilton Garden Inn Vilnius City Center“ viešbučio vadovas Tadas Evaltas, šių metų Dainų šventė – tai šimtmečio dainų šventė, tad nenuostabu, kad joje planuojama sulaukti bene 37 tūkstančių dalyvių.

„Ne paslaptis, kad ir viešbučiai yra pakankamai užpildyti. Susidomėjimas apgyvendinimo paslaugomis tą savaitę yra tikrai išskirtinai aukštas. Turime netgi keletą dienų, kuriomis viešbutis jau yra pilnai parduotas“, – atskleidė jis.

Pasak pašnekovo, kalbant apie visą renginio savaitę bendrai, viešbučiai jau dabar yra užpildyti 70-80 proc.

„Likusių kambarių yra tikrai nedaug“, – teigė T. Evaltas.

Dainų šventė

Didelė paklausa neabejotinai veikia ir nakvynės kainas.

„Tie, kurie spėjo viešbučius užsisakyti tik sužinoję apie šventę arba planavę tą šventę – jie šiek tiek išlošė. Kuo didesnis viešbučių užimtumas, kuo labiau rinka užpildyta – tuo kainos visada kyla. Ne paslaptis, ir šiuo atveju, tie, kurie užsisakys paskutinę minutę – tikriausiai, turės pakloti už viešbutį didesnę sumą“, – teigė T. Evaltas.

Štai „Hilton Garden Inn Vilnius City Center“ keturių žvaigždučių viešbutyje paprastai kainos svyruoja nuo 80 iki 120 eurų parai su pusryčiais, o Dainų šventės metu – kainos jau didesnės.

„Dainų šventės metu, iš tikrųjų, mes rinkoje matome kainų pakilimą ir kai kur jis svyruoja nuo 140, o kai kur netgi 180 eurų“, – teigė T. Evaltas.

Hilton Garden Inn Vilnius City Centre

Taigi, galima sakyti, kad nakvynių kainos jau yra pakilusios kone dvigubai.

„Aš manau, kad tai yra paskutiniai kambariai, apie 20 procentų likusio inventoriaus viešbučiuose, tad natūralu, kad jų kaina gali būti ūgtelėjusi dvigubai“, – pastebėjo „Hilton Garden Inn Vilnius City Center“ viešbučio vadovas.

Tikimasi išskirtinio žiūrovų antplūdžio

Verslo atstovai sako, kad tokie viešbučių kainų šuoliai prieš didelius renginius žmonių stebinti jau neturėtų.

„Jeigu kalbėsime apie didžiąsias Europos sostines, tai jų viešbučių užimtumai visada priklauso nuo didžiųjų miesto renginių. Ne paslaptis, čia yra vienas didžiausių šių metų renginių, planuojamas Vilniuje“, – palygino T. Evaltas.

Kaip patvirtino Dainų šventės direktorius Saulius Liausa, šių metų šventė – išties svarbi ir ypatinga.

„Švenčiame šimto metų jubiliejų. Užsiregistravo ir atsirinkome rekordinį dalyvių skaičių – netoli 37 tūkstančių. Tokių skaičių neturėjome keletą dešimtmečių“, – teigė jis.

Saulius Liausa

Pasak pašnekovo, jau ir paskutinėse Dainų šventėse dalyvių mastai buvo išties dideli.

„Paskutinėse trijose šventėse dalyvių skaičius buvo jau apie 34,5 tūkstančio“, – teigė S. Liausa.

Tiesa, 37 tūkstančiai žmonių – tai tik pačios Dainų šventės dalyviai, o kur dar šventės svečiai ir žiūrovai? Kaip teigė S. Liausa, numatyti, kiek žmonių šventėje dalyvaus apskritai – sudėtinga.

„Sunku suskaičiuoti. Aš tikiu, kad bus pilnas Vilnius, nes visada į šventes labai veržiasi atvažiuoti pasaulio lietuviai iš viso pasaulio. Taip pat, turistai. Vilnius, tikiu, bus pilnas, nes jau šiai dienai ir viešbučių nebėra, ir bilietai išpirkti. Tikrai tikiu, kad bus išskirtinis ir žiūrovų antplūdis“, – vylėsi Dainų šventės direktorius.

Bilietų į mokamus renginius nebeliko daug

Pasak S. Liausos, Dainų šventės organizavimo procesas – nėra toks jau lengvas, tačiau, kaip teigė pašnekovas, komandai pavyksta veikti pagal sudėliotą planą.

„Yra labai daug sričių, pradedant nuo dalyvių apgyvendinimo, maitinimo, atvežimo, meninių programų surengimo. Patys objektai, vietos, kuriose vyks šventės – irgi. Išties nemažai yra tų rūpesčių, tačiau viskas eina pagal mūsų suplanuotą, susidėliotą grafiką“, – teigė Dainų šventės direktorius.

Dainų šventei 100

Tiesa, bilietai į šventę – jau taip pat beveik išparduoti.

„Dar yra keletas bilietų į „Dainų dieną“ ir į pučiamųjų orkestro pasirodymą. Be abejo, ne visi Dainų šventės renginiai yra mokami. Tik 4-5 renginiai yra mokami iš 14. Daug renginių bus nemokami, bus Rotušės, Katedros aikštėje, pačiame Vingio parke finalinė „Dainų diena“. Mes apmokestiname tik tas sėdimas vietas žiūrovų sektoriuje, o visas parkas – tikrai kviečiame visus nemokamai ateiti“, – teigė S. Liausa.

Jis pridūrė, kad sėdimų vietų Vingio parke yra vos apie 10 tūkstančių, tačiau įprastai į šventę susirenka bent 40-50 tūkstančių žiūrovų.

„Manau, kas norės, tikrai turės galimybę ateiti ir pamatyti šventę“, – teigė S. Liausa.

Visą reportažą rasite LNK portale: