Prekybos departamentas pranešė, kad didžiausia pasaulyje ekonomika pirmąjį ketvirtį išaugo 1,6 proc. – gerokai mažiau nei analitikų prognozuoti 2,4 proc.

Šis rodiklis buvo mažesnis ir už 3,4 proc. augimo koeficientą, kuris buvo užfiksuotas paskutiniais trimis praėjusių metų mėnesiais.

Nors naujausi duomenys vis dar rodo, kad ekonomika auga, ekonomika gali tapti veiksniu, pridarysiančiu bėdų prezidentui Joe Bideną, kuris tikisi lapkritį būti išrinktas.

Sulėtėjęs ekonomikos augimas „visų pirma atspindėjo mažesnę vartotojų išlaidų sumą, eksporto apimtis bei valstybinės ir vietos valdžios išlaidas“, – nurodoma prekybos departamento pranešime.

Be to, „sumažėjo ir federalinės valdžios išlaidų suma“, – teigiama pranešime.

Kol kas vartotojai vis dar yra linkę išlaidauti, „nors, išaugus kainoms, jie yra kiek išrankesni“, – teigė vyriausiasis bendrovės EY ekonomistas Gregory‘is Daco.

„Prognozuojame, kad ateityje ekonomika turėtų palaipsniui atvėsti, nes mažėjanti darbuotojų paklausa, lėtėjantis atlyginimų augumas, nesitraukianti infliacija ir griežtos kreditavimo sąlygos ribos privataus sektoriaus aktyvumą“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją