Sukurtoje klaidinančioje paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ melagingai skelbiama, kad pamestas bagažas parduodamas už 2,95 Eur.

Sukčių žinutė feisbuke

„Turime greitai atsikratyti pamesto klientų bagažo, nes neradome savininkų, o mūsų sandėliai pilni! Lagaminuose dažnai randami mobilieji telefonai, nešiojamieji kompiuteriai, vertingi papuošalai ir daug kitų gražių dalykų.

Tik internetu. Norėdami įsigyti, eikite į svetainę ir pateikite užsakymą“, – rašo sukčiai.

Paspaudus ant nuorodos atsidaro netikras Vilniaus oro uosto puslapis, kuriame vėliau prašoma finansinių duomenų.

Tikroji Vilniaus oro uosto paskyra feisbuke vadinasi „Vilnius Airport“. Ten dar sausio mėnesį patalpintas įrašas apie tokią sukčių taktiką. Pirmadienį Vilniaus oro uostas dar kartą įspėjo, kad ir vėl pastaruoju metu yra platinami klaidinantys pranešimai apie Vilniaus oro uostą, kurie yra sukurti siekiant apgauti žmones.

„Šios netikros paskyros socialiniuose tinkluose bei sukurti netikri tinklapiai dalijasi melaginga informacija apie parduodamus pamestus bagažus, ragindami atidaryti klaidinančius tinklalapius. Norime priminti, kad Lietuvos oro uostai, tokių paslaugų neteikia.

Būkite budrūs, nespauskite neaiškių nuorodų bei saugokite savo asmeninius duomenis. Taip pat skatiname pranešti „Facebook“ apie netikras paskyras“, – rašo „Vilniaus Airport“.

Vilniaus oro uosto įspėjimas apie sukčius