Apie 1 tūkst. kv. m prekybinį plotą užimanti parduotuvė yra valdoma Minske įkurtos įmonės "Маrt Inn Fud", kurios akcijos priklauso Kipre registruotoms bendrovėms "Mart In Food LTD" ir "Glera LTD", DELFI patvirtino šaltiniai Baltarusijoje. "Маrt Inn Fud" direktorius – Gintaras Marcinkevičius.

Mindaugas Marcinkevičius yra 2010 m. įregistruotos Lietuvos įmonės „Glera“, anksčiau buvusios „Glera Solutions“, valdybos narys, o nuo šių metų liepos ir vienintelis akcininkas. Vienintelė „Gleros“ akcininkė iki šių metų liepos buvo Kipre registruota ribotos atsakomybės bendrovė „Mart Inn Food LDT“, o dar anksčiau - Nyderlandų Karalystėje registruota „Mart Inn Food B.V.“, rodo Lietuvos „Registrų centro“ duomenys.

Tačiau prekybos tinklas „Maxima“ neigia šio prekės ženklo plėtrą Baltarusijoje.

„Mes tai, kas susiję su „Maxima“ jau buvome komentavę anksčiau – kol kas mes neturime jokio prekybos centro (Baltarusijoje – DELFI), kurį esame atidarę“, - sakė „Maxima grupės“ įvaizdžio departamento direktorius Giedrius Juozapavičius.

G. Juozapavičius teigė, jog jo žiniomis, „Mart Inn“ prekybos tinklas su „Maxima“ yra nesusijęs.

„Tai, ką planavome, mes buvome skelbę – kol kas mes neatidarėme jokio prekybos centro (Baltarusijoje – DELFI), o į ateitį žiūrint – pamatysime“, - sakė G. Juozapavičius.

“Mart Inn“ planuoja plėtrą

Šiemet rugpjūtį atidaryta pirmoji „Mart Inn“ parduotuvė skelbė, jog ieško aukštesnės ir aukščiausios grandies vadovų, kurie mokėtų lietuvių ir anglų kalbas, rašo dengi.onliner.by.

Viena iš parduotuvės vadovių Galina Lemeševa tinklalapiui pasakojo, jog prekybos tinklas per artimiausius dvejus metų visoje šalyje ketina atidaryti iki 30 parduotuvių.

Esą planuojama dirbti ne tik Minske, bet ir miesteliuose, turinčiuose mažiau nei 25 tūkst. gyventojų, tačiau komentuoti apie ryšius su užsienio bendrovėmis atsisakyta.

Apie galimą „Maximą“ atėjimą į Baltarusiją skelbta pavasarį

Šiemet kovą „Maxima grupė“ neigė Baltarusijos žiniasklaidoje paskelbtą informaciją, jog prekybos tinklas „Maxima“ ateina į Baltarusiją ir šią informaciją vadino žurnalistine „antimi“.

Profi-forex.by skelbė, kad „Maxima” Baltarusijoje artimiausiu metu pradės aktyvią prekybos centrų statybą, o bendrovė pirmą parduotuvę atidarys Minsko rajone Sovetskij, Širokaja ir Bogdanovičiaus gatvių sankirtoje.

Šiemet balandį Baltarusijos žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad „Maxima” įmynė tvirtą pėdsaką jų šalyje: įsigijo domeną maximabelarus.by, įsteigė įmonę, kuri užsiims plėtra jų šalyje, o metų pabaigoje parduotuvės atvers duris pirkėjams. „Maxima” tada teigė, jog Baltarusijoje „planų turi, bet ne šiandien”.

Tuomet apie plėtros planus Baltarusijos žurnalistams pasakojo įmonės „Glera” direktorius Aurimas Namajuška, daug metų dirbęs bendrovėje „Maxima grupė”.

Tuo tarpu „Maxima grupės” atstovas G. Juozapavičius ir „Vilniaus prekybos” vadovė Diana Dominienė tvirtino, kad tiek „Glera”, tiek A.Namajuška neturi nieko bendra su „Maxima” ar „Vilniaus prekyba”. G. Juozapavičius patikino, kad plėtros Baltarusijoje jo atstovaujama įmonė nevykdo.

Tiesa, „Maxima” vardą šioje šalyje yra įregistravusi, D.Dominienė patvirtino, kad Baltarusijoje įregistruotas ir interneto domenas.

“VP grupėje“ - galimi nesutarimai

DELFI šaltinių duomenimis, prekybos tinklas „Mart Inn“ yra viena iš galimų nesutarimų „VP grupėje“ priežastimi.

Anksčiau skelbta, kad vadinamasis „VP dešimtukas“ dėl nesutarimų sumažėjo: nuo 2008 m. “VP grupės” viceprezidento pareigas nustojo eiti Žilvinas Marcinkevičius, vėliau išvykęs į Airiją, o 2010 m. Mindaugas Marcinkevičius pasitraukė iš bendrovės „Akropolis Group“ direktoriaus, valdybos pirmininko ir valdybos nario pareigų.

„VP dešimtuką“ sudarė 10 fizinių asmenų, valdžiusių „Vilniaus prekybos" akcijas, t. y. Nerijus Numavičius, Ž. Marcinkevičius, M. Marcinkevičius, G. Marcinkevičius Ignas Staškevičius, Julius Numavičius, Renatas Vaitkevičius, Mindaugas Bagdonavičius, Vladas Numavičius ir Darius Nedzinskas.

Viena iš "VP grupės" įmonių, mažmeninės prekybos bendrovė "Maxima LT", 2011 m. pasiekė 4,409 mlrd. Lt apyvartą, t.y. 5 proc. daugiau nei 2010 m. Šis prekybos tinklas turi apie 500 parduotuvių, kurių daugiau nei 200 Lietuvoje, o likusios - Latvijoje, Estijoje, Bulgarijoje ir Lenkijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (172)