Miesto valdžia siekė, kad teismas ne tik nagrinėtų skundą dėl šilumos kainų, bet ir sustabdytų jų įsigaliojimą jau nuo rugpjūčio mėnesio.

Savivaldybė praneša penktadienį gavusi VAAT nutartį, kurioje rašoma, kad teismas netaikys laikinosios priemonės Šilumos kainų byloje ir nesustabdys VKEKK sprendimo šilumą vilniečiams branginti 53 proc.

„Sustabdžius VKEKK nutarimo galiojimą iki įsiteisės teismo sprendimas, tačiau vėliau nepatenkinus Vilniaus miesto savivaldybės skundo, vartotojai būtų priversti šilumos tiekėjui kompensuoti skirtumą tarp ginčo metu taikytų ir realių šilumos kainų“, - rašoma teismo nutartyje.

Vilniaus meras Juozas Imbrasas įsitikinęs, kad net ir priėmus galutinį savivaldybei nepalankų teismo sprendimą, gyventojams būtų geriau už šilumos pabrangimą susimokėti vėliau nei mokėti dabar.

„Teismas iš anksto daro prielaidą, kad savivaldybė bylą pralaimės. O jei laimėsim? Kas tada bus? Ar tuomet šilumos gamintojai, o gal Kainų komisija grąžins gyventojams pinigus, kuriuos jie bus permokėję už šilumą?”, - klausia J. Imbrasas.

Jo teigimu, per savaitę savivaldybė VAAT nutartį apskųs Lietuvos vyriausiam administraciniam teismui.

DELFI jau skelbė, kad VKEKK patvirtinus naują centralizuotai tiekiamos šilumos kainos tarifą, šildymas Vilniuje brangs daugiau kaip 50 proc., o visoje Lietuvoje – vidutiniškai 40 proc. Tiekėjų ir VKEKK teigimu, šilumos kainos labiausiai didėja dėl brangstančio kuro, taip pat dėl infliacijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją