Teisėjų taryba nutarė patarti prezidentui Valdui Adamkui neperkelti V. Jurkštienės į trečiąjį apylinkės teismą. Teisėja teigė norinti pakeisti darbinę aplinką, nes esą jai per toli važinėti į darbą.

„Mes manome, kad teisėjos nurodyti perkėlimo motyvai yra neargumentuoti ir nesvarūs, juk Vilnius yra Vilnius, net negali būti kalbos, kad per toli reikia važinėti į darbą“, - teigė Teisėjų tarybos pirmininkė Laima Garnelienė.

Nusprendusi neperkelti teisėjos taryba taip pat atsižvelgė į teismo interesus – V. Jurkštienė yra nebaigusi nagrinėti daugelio bylų. Paaiškėjo, kad šiais metais teisėja išnagrinėjo 36 baudžiamąsias bylas, o jos žinioje yra dar 84 baudžiamosios ir 33 administracinių pažeidimų bylos bei 12 teikimų dėl lygtinio paleidimo iš pataisos namų.

„Mes manome, kad toks didelis bylų kiekis rodo jos nenorą dirbti, todėl nusprendėme inicijuoti neeilinį teisėjos vertinimą, - sakė L. Garnelienė. – Aiškinsimės, gal jai reikia kelti kvalifikaciją, o gal ji tiesiog nesugeba darbo organizuoti“.

Jeigu vertinimo metu paaiškėtų pažeidimų, teisėjai grėstų drausmės byla.