Apie tai, kad TT paskutiniajame praėjusių metų posėdyje skubos tvarka gavo V. Adamkaus dekretą bei jam patarė iš pareigų nuo sausio 5-osios atleisti V. Jurkštienę, pranešė ir Nacionalinė teismų administracija. Tačiau V. Adamkus dekreto dėl atleidimo taip ir nepasirašė – išgirdusi apie gresiantį atleidimą, teisėja į Prezidentūrą išsiuntė faksogramą. Joje nurodė, kad... atsiima savo pareiškimą dėl atleidimo.

„Jūs paskambinkite į Prezidentūrą ir sužinosite, viso gero“, - susiklosčiusios padėties toliau teisėja dirbanti V. Jurkštienė pirmadienį DELFI nepanoro komentuoti.

Tai jau antras kartas, kai teisėja prezidentui parašė pareiškimą išeiti iš darbo bei vėliau jį atšaukė. Pirmąjį kartą V. Adamkus dar nebuvo pasirašęs dekreto, kuriuo kreipiasi į Teisėjų tarybą dėl pritarimo.

Naujojoje Vilnioje esančio teismo teisėja pareiškimą atleisti iš pareigų parašė greičiausiai bijodama drausminės atsakomybės. V. Jurkštienė bėdų prisišaukė, kai prezidento paprašė perkelti į Laisvės prospekte esantį trečiąjį apylinkės teismą. Darbinę aplinką teisėja panoro pakeisti, nes esą jai per toli važinėti į darbą.

Teisėjų taryba dar rugsėjį nusprendė nepritarti V. Jurkštienės perkėlimui, nes susipažinus su jos darbo rezultatais, kilo įtarimų, jog teisėja negali susitvarkyti su krūviais. Taryba nusprendė paskirti neeilinį Temidės tarnaitės vertinimą.

Vertinimo komisija konstatavo, kad teisėja galimai užvilkino 18 bylų – esą ne tik dėl nedarbingumo dėl ligos, asmeninių savybių organizuoti ir planuoti savo darbą, bet ir netinkamo bei nekonstruktyvus šio teismo darbo organizavimo. Išvadoje taip pat teigiama, kad V. Jurkštienė „abejingai ir neargumentuotai“ atsakinėjo klausimus į bylų vilkinimą.

Ar TT kreipsis į Teisėjų etikos ir drausmės komisiją dėl drausmės bylos V. Jurkštienei iškėlimo, bus svarstoma sausio pabaigoje.