„Šalis po truputį stojasi ant kojų, vis tik yra du labai svarbūs dalykai: nuo 2012 m. turi būti užtikrintas pensijų atstatymas ir bus visiškai realu kalbėti apie minimalios algos padidinimą nuo 2012 m. sausio. Tie du dalykai yra siūlomi ir, manau, gali būti padaryti“, – pirmadienį po pietų su visu ministrų kabinetu žurnalistams sakė prezidentė.

Ji nedetalizavo, kiek reikėtų didinti minimalų atlyginimą.

„Dėl skaičių mes dar neturėtume konkrečiai kalbėti, biudžeto projektas dar yra ruošiamas. Iš principo sprendimas priimtas, galima sakyti, kad minimalią algą bus galima didinti. Kiek konkrečiai, tai kartu žiūrėsime, kai bus svarstomas biudžetas. Svarbiausia yra principinis politinis sprendimas“, – komentavo prezidentė.

Tuo metu premjeras Andrius Kubilius, iki šiol pakankamai skeptiškai kalbėjęs apie minimalaus atlyginimo didinimo, ir šįkart tiesiai savo nuomonės neišsakė.

„Mes jau ir anksčiau siūlėme sprendimus dėl minimalios algos atidėti iki rudens, kai matysime biudžeto skaičius, ekonomines ir finansines aplinkybes. (...) Lieka nesutarimas tarp stambiausio ir smulkaus verslo atstovų, kurie į minimalios algos didinimą žiūri šiek tiek kitaip nei stambus verslas. Smulkieji nuogąstauja, kad minimalios algos didinimas jiems gali skausmingai atsiliepti. Iki rudens tikrai rasime tinkamus sprendimus“, – sakė jis.

Dėl kitų išlaidų didėjimo prezidentė laikosi griežtesnės nuomonės ir pabrėžia, kad kitų metų biudžetas neturėtų tapti priešrinkiminės kampanijos dalimi.

DELFI primena, kad šiuo metu minimalus atlyginimas Lietuvoje yra 800 Lt prieš mokesčius arba apie 670 Lt po jų.

Profsąjungos dar pernai rudenį siūlė minimalią algą 100 Lt didinti nuo šių metų liepos, o dar 100 Lt pridėti nuo 2012 m. sausio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją