Taip siekiama efektyviau paskirstyti vykstančiųjų per valstybės sieną asmenų bei transporto priemonių srautus savaitei uždarius Medininkų punktą.

Po įvykusio Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės ir Baltarusijos Lydos būrio pasieniečių susitikimo nuspręsta per Šalčininkų rajone esantį Eišiškių – Dotiškių pasienio kontrolės punktą leisti vykti ne tik Lietuvos ir Baltarusijos pasienio ruože, bet ir visose abiejų šalių teritorijose gyvenantiems piliečiams.

Tokia laikina tvarka galios iki rugpjūčio 23 dienos 20 valandos, kol bus tvarkoma kelio danga Medininkų pasienio kontrolės punkte.

Be to, iki minėtos datos Eišiškių – Dotiškių pasienio kontrolės punkte Lietuvos ir Baltarusijos pasieniečiai asmenų bei transporto priemonių praleidimą per valstybės sieną vykdys visą parą. Anksčiau šis punktas dirbdavo nuo 8 valandos ryto iki 20 valandos vakaro.

VSAT atkreipia dėmesį, kad per Eišiškių - Dotiškių punktą vykstantys asmenys ir toliau negalės gabenti muitinėje privalomai deklaruojamų prekių, daiktų ar krovinių.

Tai antrasis punktas Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje, kuriame dėl Medininkų PKP vykstančios rekonstrukcijos laikinai keičiamas darbo režimas.

VSAT Vilniaus rinktinės ir Baltarusijos Smorgonių būrio pasieniečiai taip pat pakeitė Šumsko – Lošos PKP darbo laiką ir iki rugpjūčio 23 dienos abiejų šalių piliečių patikras atlieka visą parą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją