Vilniaus miesto 2-ajame apylinkės teisme paaiškėjo, kad V. Tomkui atstovauja advokatas, buvęs generalinis prokuroras Kazys Pėdnyčia. Iki šiol V. Tomkus teisme dalyvaudavo be advokato.

K. Pėdnyčia teismą informavo, kad V. Tomkus negali dalyvauti dėl sveikatos problemų – ligoninėje jam atlikta operacija. Dėl to advokatas teismo prašė atidėti bylos nagrinėjimą.

Tuo metu D. Radzevičiaus advokatas Kęstutis Švirinas prašė bylos nagrinėjimą tęsti. Jis atkreipė dėmesį, kad V. Tomkus per mėnesį nepateikė D. Radzevičiaus kaltę turinčių įrodyti dokumentų. Kad byla būtų nagrinėjama greičiau, pageidavo ir D Radzevičius.

Išklausiusi abi puses, teisėja Ainora Kornelija Macevičienė nusprendė dėl V. Tomkaus ligos bylos nagrinėjimą atidėti iki gruodžio 5-tos dienos.

Kadangi V. Tomkus neatvyko į teismą, čia nebuvo nė vieno „Respublikos leidinių“ grupės žurnalisto ar fotografo. Ankstesniuose posėdžiuose jų ateidavo visas būrys.

DELFI primena, kad V. Tomkus į teismą kreipėsi privataus kaltinimo tvarka. Vilniaus miesto 2 apylinkės teismui pateiktame skunde prašoma pripažinti D. Radzevičių kaltu dėl šmeižto ir paskirti jam įstatyme numatytą bausmę.

Teismo taip pat prašoma iš D. Radzevičiaus priteisti 1000 000 Lt neturtinės žalos atlyginimą bei laikinai areštuoti jam priklausantį turtą. Prašoma iš D. Radzevičiaus priteisti visas V. Tomkaus turėtas bylinėjimosi išlaidas.

DELFI jau rašė, kad D. Radzevčiaus ir V. Tomkaus kovą stebi tarptautinės organizacijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją