Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teismo teisėja Ainora Kornelija Macevičienė informavo gavusi K. Pėdnyčios pranešimą, kad susitarimas su V. Tomkumi nutrauktas. V. Tomkus pareiškė, kad jam advokatas reikalingas. Leidėjas teisme aiškino bandęs ieškoti naujo advokato, tačiau dėl „Snoro“ bankroto naują gynėją esą rasti nelengva. „Brangu“, - užsiminė jis.

Tuo metu D. Radzevičiaus gynėjas Kęstutis Švirinas aiškino, kad pirmadienį surengtas jau ketvirtas posėdis ir teismo teismo prašė bylą nagrinėti.

D. Radzevičiaus advokatas teismui pateikė ir prie bylos paprašė prijungti šūsnį dokumentų. Teismui pateikta kalbininko Antano Smetonos išvada, kad D. Radzevičiaus paskelbtas rašinys – ne žinia, o subjektyvi nuomonė.

Teismui taip pat pateikta keletas Žurnalistų etikos inspektoriaus metinių veiklos ataskaitų. Pasak K. Švirino, ataskaitose V. Tomkaus veikla vertinama neigiamai. Advokato manymu, šių dokumentų gali prireikti, jei teismas spręs dėl V. Tomkaus reputacijai padarytos žalos dydžio.

Prie bylos taip pat prijungti Vilniaus apygardos teismo sprendimai – jais atmesti „Respublikos leidinių“ ieškiniai dėl „WikiLeaks“ citavimo prieš DELFI ir „Verslo žinias“.

Kol V. Tomkus ras advokatą ir susipažins su naujais prie bylos prijungtais dokumentais, teisėja nusprendė bylos nagrinėjime padaryti pertrauką. Kitas teismo posėdis numatytas sausio 30-ą.

Beje, skirtingai nei ankstesniuose teismo posėdžiuose, čia nebuvo nė vieno „Respublikos leidinių“ grupės žurnalisto ar fotografo. Į ankstesnius posėdžius jų ateidavo visas būrys. V. Tomkų lydėjo vairuotojas ir apsaugos darbuotojas.

DELFI primena, kad V. Tomkus į teismą kreipėsi privataus kaltinimo tvarka. Vilniaus miesto 2 apylinkės teismui pateiktame skunde prašoma pripažinti D. Radzevičių kaltu dėl šmeižto ir paskirti jam įstatyme numatytą bausmę.

Teismo taip pat prašoma iš D. Radzevičiaus priteisti 1000 000 Lt neturtinės žalos atlyginimą bei laikinai areštuoti jam priklausantį turtą. Prašoma iš D. Radzevičiaus priteisti visas V. Tomkaus turėtas bylinėjimosi išlaidas.
DELFI jau rašė, kad D. Radzevičiaus ir V. Tomkaus kovą stebi tarptautinės organizacijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)