Pirmasis „GILD“ sudarytas šimtukas pasirodė Estijoje 2008 m. „Lietuvoje įmonės savo duomenis maždaug drausmingai pradėjo teikti tik už 2010 m., nes atsirado įvairių administracinių priemonių, padidinusių skaidrumą ir įpareigojusių pateikti išsamias finansines ataskaitas. Tad iki šiol nebuvo tiesiog įmanoma to padaryti, nors ir dabar nėra taip paprasta“, – dienraščiui aiškino Baltijos šalių investicinio banko „GILD Bankers“ partneris Šarūnas Skyrius. Pašnekovas pabrėžė, kad duomenys nepretenduoja į absoliučią tiesą.

Beje, Lietuva nuo Estijos atsilieka ne tik pagal šimtuko sudarymo laiką, bet ir pagal šimto vertingiausių įmonių bendrą vertę. Lietuvos „TOP100“ vertė yra 44 mlrd. Lt, o Estijos – 47,6 Lt.

Lietuvos vertingiausių bendrovių dešimtukas atrodo taip:
1.Maxima grupė
2.Lietuvos geležinkeliai
3.Swedbankas
4.SEB bankas
5.Teo Lt
6.Lesto
7.Orlen Lietuva
8.Litgrid
9.Lietuvos dujos
10.Lietuvos energija

Sąrašo sudarytojai skaičiuoja, kad vertingiausias buvo bankų sektorius. Žinome šimtume nėra bankrutuojančio banko „Snoras“. Taip pat nėra „Iki“ prekybos tinklą valdančios bendrovės UAB „Palink“, kadangi pastaroji nepateikė duomenų. UAB „Rimi Lietuva“ atsidūrusi 53-oje vietoje, UAB „Norfos mažmena“ – 59-oje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją