„Jeigu paimtumėte dabar naftos kainų dinamiką, naftos kainos yra tiesiai į dujų kainos formulę įdėtos, jos kitą šildymo sezoną ateis į Lietuvos rinką. Ir vėl dujos bus brangesnės už praeitų metų lygį ir kadangi visi didieji miestai yra šildomi dujomis, - sako Kauno technologijos universiteto šilumos ir atomo energetikos katedros docentas Valdas Lukoševičius. - Tai mažai lieka abejonių, kad kitas šildymo sezonas bus istorijoje brangiausias vėl.“

Pasak jo, šiuo metu apie 80 proc. gyventojų moką už šildymą dujomis – apie tai mokslininkas sakė per konferenciją „Ekspertų požiūris: ar strateginiai energetikos projektai sumažins žmonių energetinį skurdą?“.

„Praėjusių metų skandalai, paieškos, kas kur ką išmatavo, prisuko yra visiškas nonsensas, kuris, buvo iš anksto aišku, ir baigsis tokiu fiasko - sako jis. - Ir vis dar atkakliai gaištame laiką, vietoje to, kad spręsti problemas iš esmės, ieškome trečiaeilių dalykų, kurie visiškai neprasmingi.“

V.Lukoševičius sako, kad mažinant gyventojų išlaidas šildymui būtų kur kas prasmingiau paskatinti daugiabučių modernizaciją ir investuoti į energijos gamybą iš atsinaujinančių išteklių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)