„Kaip ir prekyboje maisto produktais, numatant bet kokioje kitoje prekyboje dengtose patalpose dirbantiems nuo kitų metų gegužės įvesti kasos aparatus apskaitai (...) Apskaita turi būti suvienodinta, kodėl turime daryti skirtumą tarp prekybos maisto ir ne maisto produktais?“, - sakė A. Kubilius.

Šiuo metu kasos aparatai yra įvesti prekybai maisto produktais dengtose turgavietėse.

Premjeras anksčiau yra minėjęs, kad kasos aparatų įvedimas – kovos su šešėliu dalis. Prieš dvi savaites Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) atliko operaciją, kurios metu Gariūnų turgavietėje FNTT Vilniaus apygardos valdybos pareigūnai atskleidė gerai organizuotą nusikalstamą tinklą, veikusį ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje bei Lenkijoje.

Buvo atskleistas mechanizmas, pagal kurį turgavietė buvo aprūpinama pigiomis kinų prekėmis. Įtariama, kad buvo nuslėpta dešimtys milijonų litų mokesčių, kuriuos turėjo sumokėti įmonės ir asmenys, dirbantys pagal verslo liudijimus. Išaiškintų grupuočių nariai turėjo konkrečiai jiems pavestas užduotis, vykdė daugybę nusikalstamų veikų - nuo dokumentų klastojimo iki sukčiavimo.

Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos pirmininkė Zita Sorokienė praėjusią savaitę teigė neabejojanti, kad kasos aparatų įvedimas turguje apsunkintų smulkaus verslo gyvenimą.

„Be abejo, tai smulkiam verslui nepagelbėtų, tikrai apsunkins verslą ir padidins administracinę naštą. Čia buvom kalbama, kad įvedus kasos aparatus maisto produktams, toks žingsnis pasiteisino. Anaiptol, apyvartos sumažėjo. Daug žmonių iš šio verslo išeina dėl verslo sąlygų sugriežtinimo“, - kalbėjo Z. Sorokienė.

Ji prognozuoja, kad kasos aparatus įvedus ir prekiaujantiems ne tik maisto prekėms, dalis prekeivių pasitrauks ir iš šios rinkos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją