Iš daugiau kaip 10 tūkstančių juridinių asmenų pavadinimų, 2011 m. įregistruotų Registrų centre, atrinkta 12. Pagrindiniai vertinimo kriterijai: taisyklingumas, ryšys su bendrovės veikla.

Atsisakyta tų, kurie pažeidžia bendrinės kalbos normas, dirbtinių žodžių ir tiesioginės reikšmės pavadinimų, sudarytų su skaičiais, vietovardžiais ar vardais, klubų, fondų, asociacijų, daugiabučių namų bendrijų, profesinių sąjungų ir pan. pavadinimų.

Iš 12 pripažintų gražiausiais Vilniuje įregistruoti 6, kiti – Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Druskininkuose, Mažeikiuose.

Įmonių veikla – ikimokyklinis ugdymas, miškininkystės, energetikos paslaugos, natūralios kosmetikos gamyba, medicinos paslaugos, jodinėjimas ir kitos pramogos, geodezijos ir žemėtvarkos darbai, konditerijos gaminiai, sportinių prizų, drabužių gamyba ir prekyba.

Mieli DELFI skaitytojai, DELFI ir Valstybinė kalbos inspekcija kaip ir kasmet kviečia Jus išrinkti labiausiai Jums patinkantį įmonės pavadinimą.

Daugiausiai balsų surinkęs pelnys Gražiausio lietuviško pavadinimo titulą. Nugalėtojas bus apdovanotas specialiu DELFI prizu.

Savo balsą galite atiduoti iki vasario 20 dienos 12 val. Iš vieno IP galima balsuoti ne daugiau kaip 20 kartų.

Vasario 21 d. šio konkurso laureatai bus apdovanojami Kultūros ministerijoje.


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją