G.Mažeika tapo Rytų skirstomųjų tinklų (RST) valdybos pirmininku ir generaliniu direktoriumi. Iki šiol bendrovės generalinio direktoriaus pareigas laikinai ėjo Valdas Bancevičius. RST stebėtojų tarybos pirmininku išrinktas Andrius Šimkus.

Vadovaujant G. Mažeikai, „PZU Lietuva“ buvo pertvarkytas įmonės veiklos modelis ir įgyvendinti pokyčiai, lėmę pelningą įmonės veiklą.

2006 m. bendrovės nuostoliai siekė 29 mln. Lt, o jau po metų „PZU Lietuva“ pradėjo pelningą veiklą ir uždirbo daugiau nei 4 mln. Lt pelną.

G. Mažeikos teigimu, šiandien „PZU Lietuva” turi tvirtą pagrindą ir veikia sėkmingai, todėl jis ieškosiąs naujų iššūkių.

„Sunkūs laikai šiai kompanijai jau praėjo, tad ją palieku ramiai“, – sako G. Mažeika.

„PZU Lietuva“ valdybos narys Andžej Moraviak teigia suprantantis G. Mažeikos norą ieškoti naujų iššūkių.

„Gintautas Mažeika drąsiai priėmė visas akcininkų iškeltas užduotis ir sėkmingai vadovavo kompanijai tiek krizinių, tiek kasdienių situacijų metu. Savo vadybinių gebėjimų dėka, padedant bendrovės kolektyvui, jis sukūrė „PZU Lietuvą“ tokią, kokia ji yra dabar: šiuolaikišką, ambicingą ir aktyvią“, – teigia A. Moraviak.

Šią savaitę „PZU Lietuva“ akcininkų sprendimu bus suformuota nauja bendrovės valdyba, kuri išrinks naują valdybos pirmininką bei generalinį direktorių. Gavus pritarimą iš LR Draudimo priežiūros komisijos, numatytas kandidatas pradės eiti bendrovės vadovo pareigas.

UAB DK „PZU Lietuva“ ir UAB „PZU Lietuva gyvybės draudimas“ priklauso didžiausiai Rytų ir Vidurio Europos draudimo grupei PZU. Audituotais duomenimis 2007 m. PZU grupės pelnas sudarė daugiau kaip 3,5 mlrd. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją