„Manau, kad esame praėję kažkokio laukinio chaotiško verslo stadiją ir geriau tvarkyti savo apskaitą jau geba visi, įskaitant ir tuos žmones, kurie pramoninėmis prekėmis prekiauja turgavietėse“, – trečiadienį Seimo Biudžeto ir finansų komitete sakė finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

Anot jos, darbo sąlygos turgavietėse yra pakankamai geros, kad galima būtų klientui pateikti kvitą apie pirkinį.

„Tai nėra tokia prekyba, kokia buvo prieš keliolika metų po stogeliais ir iš automobilių. Sudaromos pakankamai geros darbo sąlygos, nemanau, kad būtų labai didelė problema išrašyti pirkėjui apskaitos dokumentą, tegul nebūtinai naudojant kasos aparatą, bet išrašant pardavimo kvitą privaloma tvarka. Diskutuosime apie tai“, – Seimo narių paklausta, kada gali būti sprendžiama dėl kasos aparatų kitiems turgaus prekeiviams, sakė ministrė.

Šiuo metu su verslo liudijimais dirbantys pardavėjai neprivalo pateikti pirkėjui čekio, tačiau šis gali jo paprašyti.

Anot I. Šimonytės, Statistikos departamento vertinimai rodo, kad turguose tiek maisto, tiek ne maisto produktų apyvarta yra vienoda. Bendra jų metinė apyvarta – maždaug milijardas litų.

Finansų ministrė tvirtino nesupranti, kaip kasos aparatas gali neigiamai veikti turgaus prekiautojo verslą.

„Patys matote, kad sprendimas dėl kasos aparatų prekiaujant maistu yra primygtinai bandomas išaiškinti kaip kažkieno žlugdymas. Niekaip negaliu suprasti, koks galingas aparatas yra kasos aparatas, kuris kaip daiktas gali sužlugdyti verslą. Čia tas pats kaip mobilus telefonas tarsi galėtų sužlugdyti verslą“, – sakė ji.

DELFI primena, kad nuo gegužės Vyriausybė įpareigojo visus dengtose turgavietės maisto produktus pardavinėjančius verslininkus dirbti su kasos aparatais. Prievolė negalioja tik nedideliuose ūkiuose išaugintiems produktams, kuriuos parduoda pats augintojas.

Toks sprendimas sukėlė turgaus pardavėjų pasipiktinimą, jie surengė bado akciją prie Seimo, mitingavo, o šiuo metu dalyje turgų daugelis nepasirodo prie prekystalių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją