Užsimenama, kad turimoje 14 ha teritorijoje investuotojas numato statyti dar keletą komercinių objektų, į juos gali būti investuota papildomai apie 60 mln. eurų (207 mln. Lt).

Nors Islandijos bendrovė "Felit", kuri IKEA parduotuvę turi atidaryti franšizės pagrindais, kol kas nuo komentarų susilaiko, dienraščio žiniomis, tai turėtų būti standartinio dydžio prekybos centras – įprastinės IKEA parduotuvės būna maždaug 30 000 kv. m ploto, su kelių šimtų vietų automobilių stovėjimo aikštelėmis ir tradiciškai – švediškos virtuvės restoranu.

Ūkio ministras Rimantas Žylius IKEA atėjimo nei patvirtina, nei paneigia, nors neslepia, kad bene trejus metus buvo siekiama baldų milžinę privilioti į Lietuvą.

Mainais į plyno lauko investiciją investuotojui žadama nutiesti atšaką nuo Vilniaus miesto vakarinio aplinkkelio – prekybos kompleksas bus statomas sklype netoli Vilniaus tarptautinio oro uosto.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)