„Velo Machine“ 2011 metais įsigijo „Sparite“ gamybos teises bei patentą ir jau apie pusantro mėnesio gamina šiuos dviračius. Prekyboje jie pasirodė kovo pabaigoje. Apie tai portalui papasakojo pats „Velo Machine“ vadovas Edmundas Liepinšas.

Per mėnesį įmonė pagamina apie pusę tūkstančio triratukų, tačiau ketina gamybos apimtis didinti iki 2 tūkstančių per mėnesį. Mažmeninė „Sparite“ kaina ¨C 65 latai (320 litų). Dabar tokių dviračių galima įsigyti Latvijoje ir Lietuvoje. Nuo kovo pabaigos nupirkta 250 triratukų. Ateityje „Velo Machine“ ketina pardavinėti „Sparite“ Vokietijoje, Suomijoje ir Skandinavijos šalyse.

Dviračio sudedamosios dalys taip pat gaminamos Latvijoje. Grandines ir varžtus tiekia Daugpilio gamykla „Ditton“.

E. Liepinšas pasakoja, jog atnaujinti „Sparite“ gamybą buvo nuspręsta todėl, kad ši rinkos niša Latvijoje buvo tuščia, o pats prekės ženklas atpažįstamas dar nuo sovietinių laikų. Dėl šios priežasties šį produktą lengviau bus parduoti netgi kitose rinkose, pavyzdžiui, Suomijoje, mat čia savu laiku aktyviai pardavinėti Latvijos Sovietų Socialistinės Respublikos dviračiai.

Triratukai „Sparite“ pradėti gaminti dar 1974 metais Daugpilio grandinių gamykloje. Jų gamyba nutraukta paskutiniame praėjusio amžiaus dešimtmetyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)