Už mažųjų bendrijų įstatymą balsavo 84 parlamentarai, prieš – 1, susilaikė – 4. Iki šiol kuriant verslą, dažniausiai naudojamos formos buvo individualios įmonės, uždarosios akcinės bendrovės ir akcinės bendrovės.

Planuojama, kad kuriant mažąją bendriją paprasčiau bus sprendžiami buhalterinės apskaitos, finansinių ataskaitų ir kiti klausimai.

Vyriausybė pritarė pasiūlymui įtvirtinti naują ribotos civilinės atsakomybės juridinio asmens teisinę formą – mažąją bendriją ir tikisi, kad mažosios bendrijos sukūrimas prisidės prie verslo aplinkos gerinimo. Numatoma, kad mažosios bendrijos steigėjais, nariais galės būti tik fiziniai asmenys.

Planuojama, kad mažoji bendrija bus itin patraukli todėl, kad šiai teisinei formai siūloma nenumatyti minimalaus kapitalo reikalavimo.

Įstatyme numatyta, kad mažąją bendriją (MB) gali sudaryti ne daugiau kaip 10 narių, o bendrijos narys turi teisę gauti MB lėšų savo asmeniniams poreikiams ir MB pelno dalį už trumpesnį negu finansiniai metai laikotarpį – tai bus apskaitoma, kaip avansu išmokamas pelnas.

MB gali būti pertvarkoma į kitus ūkio subjektus. Be to, mažųjų bendrijų nariai gali pasinaudoti galimybe steigti ne vieną mažąją bendriją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)