„Mes sukūrėme šį tinklalapį, nes norėjome mesti iššūkį žmonių asmeninio turto suvokimui ir kartu paskatinti skirti šiek tiek pinigų geriems tikslams“, - rašo projekto kūrėjai, nereikalaujantis remti ką nors konkrečiai.

Skaičiuoklė suprogramuota remiantis Pasaulio plėtros banko Tyrimų grupės skaičiavimais. Į mažiausiai pajamų gaunančių žmonių dešimtadalį patenka tie gyventojai, kurie per metus gauna ne daugiau nei 400 USD (1,039 tūkst. Lt), t.y. ne daugiau nei 1,1 USD (2,86 Lt) per dieną.

Turtingiausių dešimtuką sudaro tie, kurie per metus uždirba 25,4 tūkst. USD (66 tūkst. Lt) ir daugiau, t.y. po 70 USD (182 Lt) per dieną ir daugiau.

Pasitikrinti, kurioje vietoje pagal pajamas esate jūs, galite čia.

Tinklalapio kūrėjai paaiškina, jog šį projektą pradėjo: „Mes norėjome padaryti kažką, kas padėtų žmonėms realiai suprasti, kurioje vietoje pagal pajamas jie yra pasaulio mastu. Ir padėti suvokti, kad iš tiesų daugelis iš mūsų, kurie gali matyti šį tinklalapį, yra privilegijuota mažuma.“

„Mes norime, kad žmonės jaustųsi turtingais. Ir skirtų dalį savo laisvų pinigų to vertai labdarai“, - paaiškina projekto esmę jo kūrėjai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją