„Kol šalies ūkis bus atstatytas, prireiks laiko, tačiau žemės drebėjimas nepakeis ekonominės Japonijos ateities, - kalbėjo W. Buffetas pirmadienį Pietų Korėjoje. - Jeigu turėčiau Japonijos akcijų, tikrai jų nepardavinėčiau".

"Dažnai tam tikri netikėti įvykiai, kaip ir ši galinga gamtos stichija, iš tikrųjų atveria galimybę investuoti, mačiau, kaip šis procesas vyko Jungtinėse Valstijose, tai mačiau ir kitose pasaulio šalyse. Nemanau, kad Japonija taps išimtimi", - sakė 80-metis investuotojas per Izraelio įmonės, kurią kontroliuoja investicinis W. Buffeto fondas, atidarymą Korėjoje.

W. Buffetas, užėmęs trečią poziciją naujausiame žurnalo "Forbes" sudarytame turtingiausių pasaulio žmonių sąraše, taip pat pranešė, kad jo investicinė kompanija "Berkshire Hathaway" svarsto apie naujus stambius įsigijimo sandorius. Pasak W. Buffeto, šiuo metu svarstoma galimybė įsigyti ištisas įmones ir kompanijų akcijų Pietų Korėjoje, kur fondui "Berskshire" jau priklauso didžioji plieno gamintojos POSCO dalis.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją