Nuo ateinančių metų sausio 2 d. paraiškas Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 m. programos paramai gauti galima teikti tik pagal teritorinio ir tarptautinio bendradarbiavimo priemones (Leader metodas) ir dalyvavimui maisto kokybės schemose.

Nuo sausio 16 d. bus priimamos paraiškos asbestinių stogų dangos keitimui. Nuo vasario 1 d. numatyta rinkti paraiškas paramai žemės ūkio ir ne žemės ūkio paskirties žemės apželdinimui mišku, naudojimuisi konsultavimo paslaugomis ir profesinio mokymo ir informavimo veiklai.

Paraiškas paramai pusiau natūriniam ūkininkavimui ir ankstyvam pasitraukimui iš prekinės žemės ūkio gamybos numatyta rinkti nuo 2012 metų gegužės 2 d., o jaunųjų ūkininkų įsikūrimui - nuo birželio 1 d.

Pasak V. Daugalienės, dėl paraiškų priėmimo paramai jaunųjų ūkininkų įsikūrimui ir pusiau natūriniam ūkininkavimui buvo daugiausia diskutuota. „Pinigų jauniesiems ūkininkams yra tiek, kiek yra - apie 5 mln. litų. Mūsų siekis - išnaudoti šią paramą maksimaliai efektyviai, paremti šiomis lėšomis tikruosius, o ne tariamus ūkininkus. Gali tekti keisti paramos teikimo jauniesiems ūkininkams taisykles, o taip pat nukelti vėlesniam metui paraiškų priėmimo terminą".