„Aš nesiimu šių dalykų komentuoti ir diskutuoti. Manau, kad mūsų politikos ekspertai turės galimybę išnagrinėti visas aplinkybes. Yra kai kurių, sakyčiau taip, įdomių sutapimų datose ir kitų panašių dalykų, bet tai palikime tolimesnėms diskusijoms. Bet kuriuo atveju, darsyk kartoju, ir toliau atranka strateginiam investuotojui tiesioginėms deryboms tęsis toliau“, - teigė A. Kubilius.

Ministras pirmininkas teigė rašęs laišką Pietų Korėjos prezidentui, kuriame teigė, kad Lietuva norėtų tęsti derybas su šios valstybės bendrove. „Bet tiesioginės derybos gali tęstis nebūtinais su korėjiečiais, derybos gali tęstis ir su kitais potencialiais dalyviais. Ir kiek per šį laiką domintis kitų šalių patirtimi, kaip jiems sekdavosi plėtoti tokius projektus, galiu pasakyti, kad derybų etapas visur būna labai intensyvus ir, sakykime taip, su įvairiais viražais. Tai šiuo atžvilgiu mes turėtume žinoti, kad tariamės ir derimės dėl labai svarbaus objekto, didelės apimties objekto, ir tokiose derybose derybininkai naudoja visas priemones”, - teigė premjeras.

Premjeras nepraranda vilties, kad paaiškės, kodėl korėjiečiai pasitraukė iš projekto konkurso. Anot jo, „tai yra derybų eiga. Ir tokių projektų derybose derybininkai būna labai „kieti“. Kartais ir tokie veiksmai kaip pasakymas „mes konkurse nebedalyvausime, bet derėkitės su mumis tiesiogiai“ irgi yra galimi. Tai aš tikrai matau visas tolimesnes galimybes tiesiogiai derėtis atrenkant strateginį investuotoją.”

Paklaustas, ar nesant investuotojo, nežlunga visas projektas, A.Kubilius teigė „nematantis tokios perspektyvos”, tačiau nedetalizavo, kaip bus tęsiamas projektas. Tik pakartojo, kad daug svarbiau yra ne strateginio investuotojo turėjimas, o Europos Komisijos parama.

DELFI primena, kad penktadienį energetikos viceministras Romas Švedas pranešė, kad naujoje atominės elektrinės statybų konkurse dalyvavusi Pietų Korėjos bendrovė Korea Electric Power Corp.“ („Kepco“) atsisakė dalyvauti. Tai vienintelė šio konkurso dalyvė, nes antras galimas dalyvis neatitiko keltų sąlygų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją