Sostinės meras Juozas Imbrasas įsitikinęs, kad šiluma Vilniuje negali brangti, nes yra gaminama termofikacinėse (kogeneracinėse) elektrinėse, todėl jos kaina šiuo metu atitinka gamybos sąnaudas.

"Teisingas šilumos kainas vilniečiams galima nustatyti tik įvertinus tai, kad termofikacinėse elektrinėse pagaminama šiluma yra šalutinis, atliekamas produktas. Tokios elektrinės gamina elektros energiją ir už ją kasmet gauna šimtus milijonų litų. Skaičiuojant šilumos kainas vilniečiams dabar šis aspektas nėra įvertintas", - sakė J. Imbrasas.

Jeigu VKEKK neatsižvelgs į tarybos sprendimą, meras užsiminė, jog savivaldybė dėl šilumos kainų skaičiavimo gali kreiptis į teismą.

Tuo tarpu šilumą vilniečiams tiekiančios bendrovės „Vilniaus energija“ komercijos direktorius Rimantas Germanas DELFI sakė kitokio sprendimo nesitikėjęs, tačiau priminė, kad sprendimą dėl kainų didinimo priims ne politikai, o VKEKK.

„Politikoje 2+2 ne visada yra keturi, artėja rinkimai, todėl kitokio sprendimo nesitikėjome, tačiau manome, kad kainos bus padidintos, nes pabrango pagrindinis šilumos šaltinis – dujos“, – aiškino R. Germanas.

DELFI primena, kad šilumininkai jau metų pradžioje tvirtino dirbantys nuostolingai ir laukiantys, kada bus galima didinti šilumos kainas.

Lietuva dėl prastai apšiltintų namų tam pačiam plotui apšildyti sunaudoja maždaug trečdaliu daugiau energijos nei Vakarų Europos valstybės. Renovuotuose daugiabučiuose už šildymą mokama maždaug 60 proc. mažiau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją