ES skiria 131 mln. eurų(beveik 452 mln. Lt) jungčiai, kurią įrengs elektros energijos perdavimo sistemų operatoriai „Svenska Kraftnät” Švedijoje bei „Lietuvos energija” Lietuvoje. Papildomai Švedija ir Lietuva savo energetinių sistemų plėtrą finansuoja iš savo resursų. Visi šio projekto kaštai sudaro maždaug 552 mln. eurų (1,9 mlrd. Lt.).

ES taip pat skirs 44 mln. eurų (beveik 152 mln. Lt.) iš ES fondų Latvijos energetinės sistemos plėtrai, kaip daliai „Nordbalt“ projekto. Visos šios investicijos būtinos integruojant Šiaurės šalių ir Baltijos valstybių elektros rinkas.

„Nordbalt“ yra ypatingos strateginės reikšmės šalies elektros energetikos projektas, kuris yra viena svarbių Lietuvos ir Baltijos šalių energetikos sistemų integracijos į Europos Sąjungos energetikos sistemas dalių. Šiuo projektu stiprinamas Lietuvos energetinis saugumas bei elektros energijos tiekimo patikimumas“, - sako Aloyzas Koryzna, AB „Lietuvos energija“ generalinis direktorius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją