Penktadienį bendrovės valdyba patvirtino direktoriaus atsistatydinimą. A. Koryzna taip pat traukiasi ir iš bendrovės valdybos.

A. Koryzna „Lietuvos energijos“ generalinio direktoriaus pareigose dirbo nuo 2009 m. birželio mėn.

Valdyba naujuoju „Lietuvos energijos“ generaliniu direktoriumi paskyrė Dalių Misiūną. Iki šio paskyrimo D. Misiūnas dirbo „Lesto“ Strategijos ir vystymo tarnybos direktoriumi.

Apie A. Koryznos pasitraukimą prakalbta tuomet, kai Lietuvos elektrinės generaliniam direktoriui Laimonui Lukočiui energetikos ministras Arvydas Sekmokas išreiškė nepasitikėjimą už piktnaudžiavimą, kai vadovavo Kruonio hidroakumuliacinei elektrinei. Elektrinės direktorius tuomet pasitraukė iš pareigų.

A. Sekmokas tuomet neatmetė, kad ateityje bus sprendžiama, ar savo pareigas gali toliau eiti „Lietuvos energijos" vadovas, kuris esą turi prisiimti atsakomybę už L. Lukočių.

„Lietuvos energija“ vykdo elektros energijos gamybos, tiekimo, elektros energijos importo bei eksporto ir prekybos elektra veiklą. Bendrovė per antrines įmones valdo Lietuvos elektrinę, Kruonio hidroakumuliacinę elektrinę bei Kauno hidroelektrinę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją