„Tai yra politinis sprendimas. Tyrimo metu buvo sudaryta komisija, komisija sudaryta „Lietuvos energijos“ direktoriaus įsakymu, ir atitinkamai pagal komisijos išvadas, pagal darbą, atitinkami organai – stebėtojų taryba, valdyba – turi atlikti tuos sprendimus. Sprendimus turi atlikti konkretūs valdymo organai, o ministerija, kaip politinis organas, išreiškė nepasitikėjimą“, - pirmadienį teigė A. Sekmokas.

„Visa tyrimo medžiaga bus perduota Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT), kadangi paklausimas atėjo iš Generalinės prokuratūros su kopija STT. Tai iš tikrųjų turima medžiaga, ją vienaip ar kitaip peržiūrėjus, neturėtų keliauti kitur, kaip į tas institucijas, kurios atsakingos už tuos klausimus ir kurios kreipėsi dėl Kruonio HAE būklės“, - pridūrė ministras.

DELFI primena, kad komisija buvo sudaryta gavus Generalinės prokuratūros raštą dėl Kruonio HAE darbuotojų anoniminio skundo, kuriame pateikiami kai kurie buvusio įmonės direktoriaus L. Lukočiaus veiklos epizodai.

Vadovas įtariamas neūkiškumu, taip pat piktnaudžiavimu rengiant viešųjų pirkimų konkursus.

L.Lukočius yra konservatoriaus Seimo nario Arvydo Vidžiūno pusbrolis

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją