„Gazprom“ įplaukos per pusmetį sumažėjo 5 proc. – iki 2,2 trln. rublių (186,8 trln. Lt).

„Gazprom“ ataskaitoje taip pat rašoma, kad įmonė per šešis mėnesius išleido apie 133 mlrd. rublių (11,2 mlrd. Lt) vadinamiesiems retroaktyviems mokėjimams – nuolaidą už dujas Europos partneriams. Pirmą ketvirtį šis rodiklis buvo 78,5 mlrd. rublių (6,6 mlrd. Lt).

„Gazprom“ ataskaitoje rašoma, kad pirmą 2012 m. pusmetį pardavimų įplaukos sumažėjo tiek eksportuojant į tolimas šalis, tiek į buvusias Sovietų Sąjungos nares. Vidutinės dujų kainos padidėjo, o eksportas sumažėjo.

„Gazprom“ duomenimis, vidutinė į tolimas valstybes siunčiamo kuro kaina buvo 11,6 tūkst. rublių (985 Lt) už 1 000 kubinių metrų, o į buvusias Sovietų Sąjungos šalis – 9,1 tūkst. rublių (723 Lt), į Rusiją – 2,7 tūkst. rublių (229 Lt) (visos kainos nurodyto su pridėtinės vertės mokesčiu, o eksporto – su muito mokesčiais).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)