Pasak reportažo, Europos Komisija patvirtino, kad kratos atliktos jos iniciatyva, o Konkurencijos tarybos vadovybė įvykio nekomentavo.

"Mes nekomentuojame, mes dirbame kaip įprasta ir nekomentuojame, nebent patys matome reikalą kažką pasakyti", - sakė tarybos pirmininkas Šarūnas Keserauskas.

Energetikos viceministras Kęstutis Žilėnas sakė apie įvykį nieko nežinantis. "Lietuvos dujų" vadovybė padėties taip pat nekomentavo.

Lietuva per dvejus metus ketina pertvarkyti dujų ūkį - bus atskirtos "Lietuvos dujų" tiekimo, skirstymo ir perdavimo veiklos ir įkurtos atskiros įmonės. Numatoma, kad perdavimo tinklus - magistralinius dujotiekius savo nuosavybėn perims valstybė arba ji turės kontrolinį akcijų paketą.

Rusijos ir Vokietijos koncernų "Gazprom" ir "E.ON Ruhrgas" bei Lietuvos Vyriausybės valdomą bendrovę "Lietuvos dujos" numatoma pertvarkyti iki 2013 metų liepos. "Gazprom" rugpjūtį Stokholmo arbitražui antrą kartą pateikė ieškinį prieš Lietuvą dėl Energetikos ministerijos inicijuoto "Lietuvos dujų" veiklos tyrimo.

Dėl didelių dujų kainų "Gazpromą" tarptautiniam arbitražui ketina apskųsti ir Vokietija bei Italija.

EK: patikrinimai dėl konkurencijos dujų sektoriuje atlikti dešimtyje šalių

Patikrinimai dėl galimų konkurencijos pažeidimų dujų sektoriaus įmonėse antradienį atliktos maždaug dvidešimtyje objektų dešimtyje Europos Sąjungos (ES) šalių, pranešė Europos Komisija.

"Iš anksto neskelbtos operacijos atliktos maždaug dvidešimtyje objektų dešimtyje ES valstybių narių, daugiausia - Vidurio ir Rytų Europoje", - antradienio vakarą sakė Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje atstovas Giedrius Sudikas.

Jis negalėjo patvirtinti pranešimo, kad kratos atliktos ir įmonėje "Lietuvos dujos", nes, pasak G.Sudiko, tokioje ankstyvoje stadijoje konkrečios valstybės nėra įvardijamos.

Oficialiame pranešime Europos Komisija nurodė, kad patikrinimai atlikti dėl įtarimų, jog buvo pažeistos konkurencijos taisyklės.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją