Policijos teigimu kaltinimai dar niekam nepareikšti, vyksta tyrimas.

DELFI anksčiau skelbė, kad ieškinyje Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamentas nurodė, jog 2009-ųjų kovo 25-ąją buvo gautas pranešimas, kad dėl galimai nelegalaus prisijungimo prie „Orlen Lietuva“ eksploatuojamo naftos produkto vamzdyno „Polockas-Venspilis“ Pakapynės kaime į pelkę išsiliejo dyzelinas ir naftos produktais buvo užteršti Šaltosios bei Vyžuonos upeliai ir jų slėniai. Jie yra priskirti prie paukščių apsaugai svarbių teritorijų.

Pasak aplinkosaugininkų, „Orlen Lietuva“ ėmėsi vykdyti avarijos padarinių likvidavimo darbus, kurie pagal suderintą Taršos likvidavimo veiksmų planą turėjo būti baigti 2009 m. spalio 11 d., tačiau grunto valymo darbai nuo dyzelino Šaltosios upės slėnyje-pelkėje nebuvo įvykdyti.

„Tokiu būdu vandens telkiniams, žemės paviršiui ir /ar gilesniems jos sluoksniams padaryta 9 165 371,016 Lt žala, o dėl vandenyje ištirpusių naftos produktų aplinkai padaryta 535 640,41 Lt žala, – rašoma ieškinyje. – Atliekant avarijos vietos apžiūrą rasti negyvi trys bebrai ir viena negyva gulbė nebylė, tuo padaryta 1 019,20 Lt žala laukinei gyvūnijai“.

Aplinkosaugininkai taip pat ieškinyje nurodė, kad „Orlen Lietuva“ nepakankamai vykdė savo įstatyminę pareigą apsaugoti produktotiekį nuo nesankcionuotų prisijungimų, kurie tiesiogiai ar netiesiogiai sukeltų pavojų žmonių sveikatai ir saugumui, neįvyktų aplinkos teršimas, be to, netinkamai vykdė avarijos likvidavimo darbus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją