„Ignalinos atominės elektrinės reaktoriaus bloko vadas gauna 5 tūkst. Lt, o personalo direktorė – 16 tūkst. Lt, tai jeigu reaktoriaus bloko vadas ištrauks ne tą kasetę, yra pavojus elektrinei susprogti. Panašios tendencijos yra ir kitose šio sektoriaus įmonėse, kai vadybininkai ir administratoriai tampa pačiais svarbiausiais, bent jau pagal pinigus. Atlyginimai jiems sudėlioti dideli, o specialistams, deja, neteisingai padaryta“, – pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje žurnalistams sakė Lietuvos energetikos darbuotojų profesinių sąjungų federacijos pirmininkas Juozas Neverauskas.

Jo teigimu, tokia neteisinga situacija yra visoje Lietuvoje, o energetikoje tai pasijuto pradėjus sektoriaus pertvarką – prieš maždaug dvejus metus.

„Kai atsiranda nauji vadai ir nauji žmonės aukštesnėse pareigose, jie gauna labai gerus atlyginimus. Kokiu principu jie atsiranda, čia galima įvairiai pagalvoti. Kartais lieka klaustukų, ar tikrai jie yra patys kvalifikuočiausi ir tikrai turėtų būti tuose postuose“, – kalbėjo J. Neverauskas.

Lietuvos elektrinės Elektros gamybos darbuotojų profesinė sąjungos pirmininkas Algirdas Sirvydas tvirtino, kad iš administracijos nepavyksta gauti darbuotojų atlyginimų vidurkių.

„Mes negauname informacijos apie įmonės darbuotojų atlyginimus. Aš galiu pasakyti tik savo, aš dirbu energobloko operatoriumi, mano atlyginimas per metus sumažėjo 1400 Lt, dabar tarifas yra 2100 Lt“, – sakė jis.

Profsąjungos vadovas pabrėžė, kad elektrinėje specialistai yra kur kas svarbesni nei administracija.

„Lietuvos energijos“ direktoriui mes netgi pateikėme tokią iliustraciją: vadybininkai jokios pridėtinės vertės nesukuria, jeigu visa administracija mėnesiui išeitų atostogų, elektrinė ir toliau dirbtų, o jeigu visas operatyvinis personalas išeis atostogauti, elektrinė turbūt ir vienos dienos nepratemptų“, – pavyzdį pateikė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją