„Atrodo, kad „Kepco” viliojamas statyti branduolinę jėgainę Baltarusijoje”, - sako Atominės energetikos komisijos pirmininkas.

Baltarusija kalba apie planus statyti dviejų blokų elektrinę Astrave, Lietuvos pašonėje. Panašios jėgainės statybos, Seimo nario žiniomis, sparčiai stumiasi į priekį ir Kaliningrado srityje, Nemane.

„Šis korėjiečių demaršas liūdnas, bet man nebuvo visiškai netikėtas. Turėjau žinių, jog kaimynė Rusija šantažu ir vilionėmis atbaidė kitus potencialius investuotojus į Lietuvos projektą. Panašu, kad taip atsitiko ir su „Kepco”, - teigia parlamentaras, kuris yra ir Seimo Užsienio reikalų komiteto narys.

Vis dėlto R. Žilinskas siūlo Lietuvai nenuleisti rankų: “Dar galime tiesiogiai derėtis su kitais potencialiais investuotojais, kurie, galbūt apgauti Rusijos, vėl beldžiasi į mūsų duris, iš projekto nesitraukia ir regioniniai partneriai – Estija, Latvija, Lenkija. Ir patys turime padaryti namų darbų”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją