Kaip nurodo Lietuvos verslo paramos agentūra, tikimasi, kad investicijos į termofikacinę elektrinę atsipirks per devynerius metus.

Jėgainėje, naudojant vietinį biokurą (malkinę medieną, medžio pramonės ir miško kirtimo atliekas), bus mažiau suvartojama gamtinių dujų.

„Nešildymo sezono metu termofikacinė elektrinė kūrenant tik biokuru užtikrins vartotojų karšto vandens poreikį, na o šildymo sezono metu dirbs visu pajėgumu. Apie 30-40 proc. bendrovės naudojamų importuojamų dujų nuo šiol galėsime pakeisti vietiniu biokuru", – teigia „Šiaulių energijos“ technikos direktorius Virgilijus Pavlavičius.

Numatoma, kad biomase kūrenamoje termofikacinėje elektrinėje bus galima deginti ne vien medieną ar medienos atliekas, bet, esant būtinybei, ir šiaudus arba gamtines dujas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)