Uždarosios akcinės bendrovės „Energijos taupymo centras“ ir „Miesto energija“, Vyriausybės atstovas Vilniaus apskrityje bei asociacija Nacionalinė dujų, elektros ir šilumos vartotojų gynimo lyga prašė teismo panaikinti kaip neteisėtus Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus 2010-06-10 įsakymus „Dėl šilumos tiekimo licencijos“ bei „Dėl šilumos tiekimo licencijos“ ir Ukmergės rajono savivaldybės administracijos 2010-06-10 uždarosioms akcinėms bendrovėms „Ukmergės šiluma“ ir „Dainavos energetika“ išduotas šilumos tiekimo licencijas.

Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjų kolegija, išnagrinėjusi administracinę bylą priėjo išvadą, kad Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus 2010 m. birželio 10 d. įsakymai „Dėl šilumos tiekimo licencijos“ ir „Dėl šilumos tiekimo licencijos“, bei Ukmergės rajono savivaldybės administracijos bendrovėms „Ukmergės šiluma“ ir „Dainavos energetika“ išduotos šilumos tiekimo licencijos prieštarauja Šilumos ūkio įstatymo nuostatoms bei Viešojo administravimo įstatyme įtvirtintiems įstatymų viršenybės, nepiktnaudžiavimo valdžia principams, todėl nusprendė juos panaikinti.

Teismo sprendime pažymima, kad pagal Šilumos ūkio įstatymo 30 str. 2 d. licencijas šilumos tiekėjui, tiekiančiam ne mažiau kaip 10 GWh šilumos per metus, atsižvelgiant į savivaldybės institucijos rekomendacijas išduoda, jų galiojimą sustabdo, panaikina ir licencijuojamą veiklą kontroliuoja Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija.

Licencijas mažiau šilumos tiekiančiam tiekėjui išduoda, sustabdo, panaikina ir licencijuojamą veiklą kontroliuoja savivaldybės institucija.

Galiojant Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos išduotai šilumos tiekimo licencijai, net darant prielaidą, kad UAB „Ukmergės šiluma“ bei UAB „Dainavos energetika“ per metus tieks mažiau kaip 10 GWh, Ukmergės rajono savivaldybės administracija negalėjo priimti skundžiamų administracinių aktų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją