„Tai yra netiesa – mes pasakėme, kad mes, kaip šalis, esame branduolinė energetikos šalis, nes mes turime uždaryti seną Ignalinos atominę elektrinę (...). Mes dabartinio VAE projekto negalime įgyvendinti, nes elektros kaina yra per didelė. Dėl to mes turime informuoti savo regioninius partnerius, kad jie susėdę tartųsi, kokį toliau priims sprendimą. Mes esame aiškiai pasakę, kad šis projektas Lietuvai yra per brangus (...). Mes atiduodame regioniniams partneriams, kad jie tą projektą peržiūrėtų – jeigu ras kažkokius sprendimus, tegul vėl juos ir pateikia“, – Seime žurnalistams sakė premjeras.

Anot jo, specialistų išvados rodo, kad anksčiau prognozuota VAE elektros gamybos savikaina yra per didelė, todėl ji turėtų būti mažesnė.

Tolimesniam sėkmingam VAE projekto vystymui, pasak energetikos ministro JaroslavoNeverovičiaus, būtinas politinių partijų susitarimas.

„Tai būtų vienas iš svarbiausių sprendimų, nes, kaip ir anksčiau sakėme, energetikoje visi projektai yra ilgalaikiai. Jie įgyvendinami metais, o kai kurie net dešimtmečiais. Kalbant apie gamybos struktūros pasikeitimus, pavyzdžiui, elektros energetikoje, tai turėtume siekti depolitizuoti tuos projektus, dėl jų susitarti ir nuosekliai įgyvendinti“, - sakė jis.

Lietuvos socialdemokratų partija pirmadienį išplatino pranešimą, kuriame teigia, kad gerbia per referendumą išreikštą Lietuvos žmonių valią ir neplėtos VAE projekto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (416)