„Kalbėjausi su V. Poderiu (Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos pirmininku – DELFI) vakar ir jis patikino, kad planuojama ir Lietuvoje piginti dujas tarp 18-24 proc. (...) Artėja metiniai akcininkų susirinkimai tiek „Leo LT“, tiek „Leo LT“ dukterinių įmonių. Ta proga keliame šioms įmonėms tikslus sugrąžinti elektros tarifus į 2008 metų lygį tiek buitiniams, tiek ūkiniams elektros energijos vartotojams“, – atsakydamas į skaitytojų klausimus tvirtino energetikos ministras.

Vėliau DELFI jis patikslino, kad Elektrėnų šiluminė elektrinė yra pasirengusi mažinti elektros gamybos kainą, taip pat mažinimo rezervų teks ieškoti ir „Leo LT“ įmonėms. Ministro nuomone, mažesnės elektros kainos turėtų įsigalioti ne vėliau nei nuo liepos ar birželio.

„Leo LT“ turi ieškoti rezervų, kaip tai padaryti, aš manau, kad jų yra“ – paklaustas, kaip būtų galima mažinti elektros kainą, sakė A. Sekmokas.

Taip pat, anot jo, gali būti pakeisti VST ir RST bei „Lietuvos energija“ vadovai, kurie „iš tikro rūpintųsi ilgalaikiais elektros energijos vartotojų interesais“.

Metinis „Leo LT“ akcininkų susirinkimas numatytas balandžio 30 d.

DELFI primena, kad nuo šių metų pradžios buitiniams vartotojams dujos brango iki 30 proc., o elektra – 4 ct/kWh.

Energetikos ministras nesileido į prognozes, kiek galėtų kainuoti elektra po Ignalinos atominės elektrinės uždarymo šių metų pabaigoje. „Tai priklausys nuo dujų, naftos kainų“, – sakė jis, tačiau skaitytojus patikino, jog kaina tikrai bus mažesnė nei 1 Lt/kWh.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)