„Internautai man parodė tiek daug dėmesio, kad pamaniau bent iš dalies atsilyginti tuo pačiu. Paprašiau užrezervuoti salę Ūkio ministerijoje vasario 5 d. 18 val., kur galėsime gyvai pabendrauti su tinklaraštininkais. Aš jums pristatysiu savo, kaip energetikos (nubraukta - DELFI) ūkio ministrės dėmesio sutelkimo kryptis (konkurencingumas, smulkusis verslas, užsienio investicijos), jūs galbūt man papasakosite, kas yra tos memės, ir kodėl kai kurios man nejuokingos“, - savo tinklaraštyje rašo B. Vėsaitė.

Politikė teigia, kad dauguma politikų per rinkimų kampaniją investuoja didžiulius pinigus ir nori tapti žinomi, kai ją toks žinomumas ištiko už dyka dėl padarytų komunikacinių klaidų. B. Vėsaitė sako, kad dauguma internetinių „šedevrų“ buvo linksmi, tačiau esą ne visi memai jai juokingi.

Memai– tai pašaipūs paveikslėliai su įvairiais užrašais, tokiais paveikslėliais pašiepiami politikai ir kiti visuomenės veikėjai.

„Taigi dėkoju visiems linksmų plaučių internautams už apšildymą, o gal, tiksliau, šaltą dušą. Maudynės tik prasideda, nes darbų laukia milijonas“, - aiškina ministrė.

Ji taip pat apibrėžė kviečiamųjų susitikti sąrašą: į susitikimą nekviečiami politikai, žurnalistai, o kviečiamieji turi rašyti tinklaraštį, kurį būtų skaičiusi pati B. Vėsaitė ar kas nors iš jos komandos. Tiesa, B. Vėsaitė apgailestavo, kad nekviečiant politikų iš kviečiamųjų sąrašo iškrenta Remigijus Šimašius, kuris taip pat turi savo tinklaraštį.

Tačiau į susitikimą, tarp kitų žmonų, kviečiama buvusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

„Suprantu, kad nelabai daug kas iš šio sąrašo už mane balsavo, todėl tai turbūt nesiskaitys kaip „susitikimas su rinkėjais”. Tuo bus įdomiau“, - reziumuoja B. Vėsaitė.

DELFI primena, kad ūkio ministrė B. Vėsaitė tapo interneto pajuokų objektu, nes Andriaus Tapino laidoje painiojosi dėl ministerijos, kuriai vadovauja.

Kiek vėliau interneto šmaikštuoliai pastebėjo, kad socialdemokratės interneto svetainėje ministrė anglų kalba pristatoma kaip „Birutė Coolness“, prancūziškai ir ispaniškai Birutės pavardė skamba kaip „Šviežioji“, lenkiškai „Ramioji“, švediškai Birutės pavardė skamba „Svalka“, kaip ir rusicizmas, lietuviams geriau žinomas automobilių laužyno reikšme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (412)