Dekretą dėl Z. Birštono atleidimo iš pareigų prezidentė turėtų pasirašyti artimiausiu metu, greičiausiai, dar šį penktadienį.

Teisėjų tarybos posėdyje nebuvo diskutuota apie skandalingą Z. Birštono elgesį, tik Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininkas Gintaras Kryževičius pagarsino teisėjo viešą atsiprašymą savo kolegoms ir visuomenei.

„Suprantu, kad užvakar elgiausi priešingai negu turėtų elgtis teisėjas, savo elgesiu pažeminau teisėjo vardą ir kartu visus savo kolegas, padariau žalos visai teismų sistemai”, - atsiprašymo laiške rašė ilgametis Vilniaus apygardos teismo teisėjas.

Pasak prezidentės patarėjos Solveigos Cirtautienės, Vilniaus apygardos teismo teisėjo elgesys yra netoleruotinas.

„Man atrodo, visi teisėjų korpuso nariai supranta, kad jis labai „kirto“ per teismų autoritetą, - sakė ji. – Džiugu, kad Teisėjų taryba reaguoja, kaip jau ne pirmas atvejis, labai labai principingai. Ir, be abejo, džiugina, kad bent jau šiandien teisėjas viešai visuomenės atsiprašė“.

Po to, kai Z. Birštonas darbe buvo užkluptas neblaivus, Lietuvos apeliacinis teismas pradėjo tyrimą dėl Apygardos teismo pirmininko Artūro Šumsko veiklos. Tyrimo metu bus siekiama nustatyti, ar irmininkas ėmėsi visų priemonių, reikalingų užtikrinant aukštą pareigūnų profesinę kultūrą.