LRT administracija gavo oficialų Lietuvos gėjų lygos (LGL) prašymą rodyti socialinę reklamą ir pateikė šį klausimą svarstyti tarybai.
„Mes kreipėmės į tarybą, informavome ją, kad gavome tokį prašymą. Taryba tą klausimą priėmė ir paskyrė jo svarstymą kitam posėdžiui“, - BNS sakė R.Paleckis.

Tarybos posėdis numatytas birželio 25 dieną.
Gėjų lygos vadovas Vladimiras Simonko teigia, jog lyga į LRT dėl reklaminių klipų į nacionalinį transliuotoją oficialiai kreipėsi dar gegužės pradžioje.

„Mes kreipėmės gegužės 6 dieną oficialiu raštu į poną A.Siaurusevičių, Reklamos skyriaus direktorę ir kopiją išsiuntėme Švietimo ir mokslo komitetui Seime. Praėjo trys savaitės, ir mes iki šiol negavome iš jų atsakymo“, - kalbėjo jis.

Anot V.Simonko, LGL neprašo reklamos transliuoti nemokamai.
„Išsiuntėme laišką, kuriame prašome pateikti socialinės reklamos įkainius. Mes neprašome nemokamai - prašome įkainių, kad po to nutartume, bet mums jie ir šito neduoda“, - teigė jis.

Anot LGL, du reklaminius vaizdo klipus filmavo režisierius Francois Message, jų gamybą parėmė Prancūzijos ambasada Lietuvoje ir Prancūzų kultūros institutas. Prašoma, kad LRT juos transliuotų liepą.
Antrosios Lietuvoje seksualinių mažumų eitynės „Už lygybę“ planuojamos liepos 27 dieną. Šiuo metu vyksta teisminiai ginčai dėl jų vietos. Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas sprendimą šiuo klausimu turėtų priimti birželio 18 dieną.

Pirmosios seksualinių mažumų eitynės 2010 metais vyko aptvertoje ir griežtai saugomoje teritorijoje toliau nuo miesto centro, protestuoti prieš eitynes tuomet susirinko tūkstantis žmonių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (408)