Baudžiamąją bylą išnagrinėjusi teisėja Ainora Kornelija Macevičienė pirmadienį paskelbė, kad 35 metų A. Vulfą pripažįsta kaltu dėl programinės įrangos DDoS atakoms vykdyti įsigijimo ir laikymo, programinės įrangos interneto tarnybinėms stotims skenuoti įsigijimo ir laikymo bei kompiuterinių atakų prieš televizijos TV3 ir vieną skundų puslapį.

Už tai A. Vulfui teismas skyrė 240 MGL (31 200 Lt) baudą, tačiau ją sumažino iki 126 MGL (16 380 Lt), nes verslininkas už grotų praleido 57 paras – keturis mėnesius užsienyje nuo Lietuvos pareigūnų slapstęsis vyras buvo sučiuptas Latvijoje, kai grįžo iš Izraelio.

Tuo metu kitą kaltinamąjį – A. Vulfo bendrovės 32 metų darbuotoją Pavelą Presnovą teismas pripažino kaltu dėl kompiuterinių atakų ir jam skyrė 30 MGL (3 900 Lt) baudą.

Be to, teisėja nusprendė iš nuteistųjų solidariai priteisti skundų puslapio savininkui Sauliui Gustui 538 Lt patirtai neturtinei žalai atlyginti. Tuo metu bendrovei „Tele – 3“ teismas priteisė 5 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimą.

Bylos duomenimis, A. Vulfas ir P. Presnovas nuo 2010 m. lapkričio 2 d. iki 2011 m. spalio 22 d. periodiškai vykdė DDoS paslaugos trikdymo atakas, nukreiptas prieš vieną su gyventojų skundais susijusį internetinį tinklapį.

Be to, nustatyta, kad nuo 2011 m. spalio 19 d. iki spalio 21 d. buvo įvykdyta paslaugos trikdymo DDos ataka, kuri buvo nukreipta prieš bendrovės „Tele3“ interneto tinklapius. Taip buvo sutrikdytas visos tarnybinės stoties darbas.

Gyventojų skundus spausdinanti vienam kauniečiui priklausanti interneto svetainė A. Vulfo nemalonę užsitraukė, nes tinklalapyje apie verslininką yra skelbiama daug neigiamos informacijos.

Tuo metu dvi televizijos TV3 interneto svetainės verslininkui galimai užkliuvo dėl prodiuserio Kristupo Krivicko laidoje „Akistata“ parodyto reportažo. Šioje laidoje buvo pasakojama apie vilnietę, kuri siekdama apsaugoti savo ir vos kelių mėnesių kūdikio gyvybes kreipėsi į laidos kūrėjus.

Moteris skundėsi, kad buvęs sugyventinis A. Vulfas „ją persekioja, siekia atimti naujagimį ir grasina jos artimiesiems“.

A. Vulfas neigė jam pareikštus kaltinimus dėl kompiuterinių atakų, tuo tarpu kartu teisiamas jo pavaldinys P. Presnovas ikiteisminio tyrimo metu kaltę pripažino.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)