Sostinės savivaldybės administracija jau pradeda viešojo pirkimo procedūras sporto aikštynui įrengti Ozo g. 27 – ten, kur stūksto Nacionalinio stadiono griaučiai. Dvi futbolo aikštes su nedidelėmis žiūrovų tribūnomis numatoma įrengti iš pinigų, kuriuos savivaldybė prieš tai planavo panaudoti stadiono Naujojoje Vilnioje projektui. Jo kuriam laikui nutarta atsisakyti.

Naujojoje Vilnioje stadiono nebus – bent jau kol kas

Dviejų futbolo aikščių įrengimą savivaldybė ketina finansuoti iš savų lėšų. Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Ritas Vaiginas DELFI teigė, jog laisvų pinigų atsirado nutarus nukelti planus įrenginėti stadioną Naujojoje Vilnioje.

„Pagal bendrą Nacionalinio stadiono projektą, be paties stadiono yra dar trys treniruočių aikštės: viena su bėgimo takais, lengvosios atletikos varžyboms, ir dvi grynai futbolui skirtos. Šiemet planavome pradėti Naujojoje Vilnioje futbolo akademijos darbus. Bet tokio finansavimo neturime, kad galėtume kažką rimto nuveikti – vien žemės darbai ten kainuoja apie 30 mln. Lt. O iš savivaldybės biudžeto buvo numatyta 2,3-2,4 mln. Lt tiems darbams. Pakeitėme nuomonę. Netikslinga tuos 2,3 mln. Lt investuoti į Naująją Vilnią ir paprasčiausiai nieko gero nenuveikti. Nusprendėme už tuos 2,3 mln. Lt pradėti įrenginėti dvi pilnų išmatavimų sintetinės dangos futbolo aikštes prie Nacionalinio stadiono. Yra parengtas techninis projektas, yra sąmatos paskaičiuotos. Ir šiemet mes pradėsime įrenginėti tas aikštes“, - kalbėjo R. Vaiginas.

Ritas Vaiginas
Pasak jo, aikštėms numatyta vieta – už Nacionalinio stadiono griaučių bei „Akropolio“. Tiesa, 2,3 mln. Lt šioms statyboms nepakaks.

„Turi skelbti jau (konkursą – DELFI). Arba šią, arba kitą savaitę, - sakė R. Vaiginas. - Aišku, mes šiemet pilnai nespėsime užbaigti, kadangi bendra sąmata, kad iki galo užbaigti darbus – aptvėrimus, apšvietimus, komunikacijų privedimus – išeina apie 5-5,2 mln. Lt. Mes šiemet turime 2,3 mln. Tai šiemet mes padarysime tiktai pagrindą aikščių paklojimui.“

Pašnekovo žodžiais, „žiema jau ant nosies“, taigi ir futbolo aikščių dangos klojimą veikiausiai teks nukelti į kitus metus. Kitų metų Vilniaus biudžete bus ieškoma ir likusių lėšų, reikalingų statybų pabaigimui.

Tebeieško 10 mln. Lt konservavimo darbams

Pačių Nacionalinio stadiono griaučių sostinės valdžia kol kas judinti neketina. Mat tebeieškoma 10 mln. Lt, reikalingų statinio konservavimo darbams.

„Reikia 10 mln. Lt konservavimo darbams. Šiemet pinigų neatsirado. Aišku, buvome susitikę ir su Seimo nariais, ir su Vyriausybės atstovais. Prieita vieningos nuomonės, kad reikia rasti tuos 10 milijonų konservavimui. Šiemet turbūt nerasim, o kitų metų (valstybės – DELFI) biudžete, tikiuosi, bus numatytos lėšos“, - teigė R. Vaiginas.

DELFI primena, jog ministro pirmininko kancleris Deividas Matulionis galimybę rasti 10 mln. Lt stadiono konservavimui mato nebent kitų metų biudžete. Pačias statybas Vilniaus meras Artūras Zuokas norėtų atgaivinti ne anksčiau 2014 m., kuomet Lietuvą pasieks naujos Europos Sąjungos paramos lėšos.

Didžiausio šalies stadiono statybos galutinai įšalo prieš beveik trejus metus, kuomet Lietuvos Aukščiausiasis Teismas galutine ir neskundžiama nutartimi nutarė, kad sutartis dėl Nacionalinio stadiono Vilniuje statybos buvo pasirašyta neteisėtai ir yra niekinė. Jau keletą metų dūlančius griaučius pastatė statybų kompanija „Veikmė“, iš kurios teismas atėmė šį milžinišką užsakymą.

Skaičiuota, kad Nacionalinio stadiono statyboms pabaigti reikia apie 300 mln. Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (315)