„Taip, byla iškelta“, – sakė jis.

Įprastai tokiais atvejais sprendimą galima skųsti per 10 dienų.

Bankroto administratoriumi paskirtas konsultacijų bendrovės „Zolfo Cooper Europe“ vyriausiasis partneris Neilas Cooperis.

Tos pačios bendrovės vyresnysis partneris Simonas Freakley’is buvo paskirtas laikinuoju banko administratoriumi.

Advokatų kontoros „Sorainen“ partneris Tomas Kontautas DELFI anksčiau prognozavo, kad „Snoro" bankrotas gali trukti 3-7 metus.

DELFI primena, kad banko veiklą lapkričio viduryje sustabdė Lietuvos bankas, po to, kai jo finansinė situacija sukėlė įtarimų.

Banko paskirtasis laikinasis administratorius suskaičiavo, kad „Snore“ trūksta 3,4 mlrd. Lt turto. Anksčiau buvo skelbta, kad šis bankas turi 8 mlrd. Lt turto.

Gavęs šią informaciją, Lietuvos bankas nusprendė „Snoro“ nebegelbėti ir kreiptis dėl bankroto bylos iškėlimo.

Šiame banke buvo 4,1 mlrd. Lt apdraustų indėlių, o visi kiti kreditoriai turės stoti į eilę į turtą, kuris liks sugrąžins apdraustų indėlių savininkams.

Visi Lietuvos bankuose laikomi indėliai (terminuoti ir pinigai einamosiose sąskaitose) iki 100 tūkst. eurų (345 tūkst. Lt) yra apdrausti 100 proc.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją