Gegužės 22 d. „Finastos“ klientas D. K. internetu pateikė pavedimą parduoti 44 000 vienetų bendrovės „Alita“ akcijų. Šis pavedimas buvo neįprastas savo dydžiu – net 21 kartą viršijo vidutinį pavedimą dėl „Alitos“ akcijų. Pavedime klientas nurodė, jog pavedimas turi būti įvykdomas iš karto rinkos kaina, jei egzistuoja paklausa.

Kliento pavedimo perdavimas į biržą buvo sustabdytas patikros tikslais. Kaip informavo VPK, finansų maklerio įmonės asmuo, atsakingas už prekybos internetu sistemos priežiūrą, informaciją apie sustabdytą pavedimą perdavė kitam finansų makleriui, kuris, pasinaudodamas suteikta informacija, perdavė į biržą priešpriešinį kito kliento – UAB „Finasta investicijų valdymas“ – pavedimą pirkti 40 000 vienetų „Alitos“ akcijų, taip aplenkdamas kliento D. K. pavedimą ir suformuodamas atitinkamą paklausą.

Sustabdytas kliento D. K pavedimas, perduotas į biržą, buvo iš karto įvykdytas keliais sandoriais, atsižvelgiant į buvusią ir FMĮ sukurtą paklausą. „Finastos“ sukurta paklausa sudarė apie 91 proc. D. K. pavedimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją