„Šių metų viduryje, gegužės-birželio mėnesiais, aviakompanija turėtų pradėti savo veiklą. Yra pritraukta privačių investuotojų, kurie skyrė 2 mln. Lt. Taip pat šis projektas pristatytas ir ankstesniai, ir šiai Vyriausybei. Natūralu, kad vien tiktai šios aviakompanijos veikla galėtų duoti Vilniaus miestui ir Lietuvos ekonomikai ne mažiau kaip 1200 papildomų darbo vietų ir atitinkamą ekonominę naudą“, - žurnalistams ketvirtadienį teigė A. Zuokas.

Pasak jo, „Air Lituanica“ galėtų pretenduoti į „flyLAL“ bankroto paliktą skylę.

„Jeigu žiūrėsime į Susisiekimo ministerijos užsakytą studiją, (...) buvo labai aiškiai parašyta, kiek Lietuva neteko po „flyLAL“ bankroto. 70 mln. eurų – tiesioginiai nuostoliai. Ir apie 1800 prarastų darbo vietų. O tai yra mokesčiai ir visa kita“, - pridūrė A. Zuokas.

DELFI primena, jog Vilniaus avialinijos buvo vienas iš pažadų, kurie A. Zuoko vadovaujamą judėjimą „Taip“ atvedė į pergalęs 2011 m. savivaldos rinkimuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (200)